Verhuizen doe je zo!

vrijdag 11 juni 2021

Verbouwen of verhuizen, wie heeft er nog niet mee te maken gehad?
Ik schat weinig mensen. 
Wij hebben een verbouwing achter de rug en zijn verhuisd dus ik heb wel wat tips te delen met jullie!
Lees je verder?


7 stappen

Verhuizen is vaak een van de dingen die een mens wil voorkomen.
Van een rommelig, chaotisch huis vol dozen naar meer overzicht, rust en ruimte: zo doe je dat!
Ruim zo veel mogelijk op. Die kleren die je eigenlijk toch nooit aandoet. De stoel van jaren geleden die toch niet zo lekker zit. En dan die boeken, films, cd’s en dvd-boxen. Is hun plaats ondertussen ingenomen door e-readers, luisterboeken, Spotify en/of Netflix? Maak een lijstje van spullen die je dagelijks gebruikt en houd dit een maand bij. Ook handig met kleding! Welk draag je wel en welke niet. Label ze!
Ik doe mijn kleding per seizoen in een zak en heb ik er na een half jaar nog niet naar om gekeken, dan gaat die zak naar de kledingbank of naar de kringloop!
Doe de spullen die je wil bewaren meteen in dozen of opbergbakken. Bescherm de spullen met bijvoorbeeld verhuisdekens, folie of bubbelplastic. Doe de dozen niet te vol. En verdeel zwaardere spullen over meerdere dozen. Zo worden ze niet te zwaar om te dragen. Zet de spullen die weg kunnen bij elkaar. Dan kunt u ze in 1 keer meenemen naar bijvoorbeeld de kringloopwinkel. Of geef ze aan vrienden, zet een tafeltje bij de voordeur of aan de weg met een GRATIS MEE TE NEMEN bordje erbij of verkoop ze online.
Kijk hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Zijn het alleen dozen en kleine meubels? Dan is een opslagbox die je voor de deur kunt vullen handig. Is het bijna de hele inboedel, omdat je tijdelijk ergens anders verblijft? Dan is het beter een grotere opslagruimte te huren. Online vergelijk je heel simpel de mogelijkheden en prijzen. Schakel je een verhuisbedrijf in? Overleg dan of zij spullen kunnen opslaan. Dat scheelt je weer een ritje straks.
Heb je niet veel opslagruimte nodig? Dan kunnen je spullen misschien tijdelijk bij familie of vrienden staan. TIP! Vraag wel even aan uw familielid of vriend of hij het huis altijd goed afsluit. Als je spullen zijn gestolen, zijn ze alleen verzekerd als aan de buitenkant van het huis te zien is dat er ingebroken is.
Wil je meubels opslaan? Haal ze dan uit elkaar. Dan nemen ze een stuk minder ruimte in. Haal dus die poten onder de tafel weg. Schroef die IKEA-kast weer uit elkaar. En stop alle schroefjes en boutjes in een plastic zakje dat u aan het meubelstuk vastplakt. Schrijf er met een watervaste stift op waarvoor deze schroeven dienen handig als het zakje loslaat bijvoorbeeld. Nog een tip; gebruik afplaktape om aan te geven welke planken waar horen. Wij schrijven het met een stift op de tape bijvoorbeeld: "links" of "rechts". Of onder of boven.
Zorg ervoor dat alles droog is voor het de opslag in gaat of bij bekenden in de garage terechtkomt. Zo voorkomt je dat het gaat schimmelen. Of stinken. Vergeet de rubbers van je wasmachine niet en doe een paar dagen voor het vervoeren (als hij nog aangekoppeld is) even trommelreiniging op 90 graden. Als ze droog zijn, blijven ze soepel en gaan ze niet scheuren. Maak ook de filter en de opvangbak droog.
Bedenk wat je in je nieuwe huis als eerste nodig hebt. En leg dit als laatste in de opslagruimte. En daarom als eerste in het busje waarmee je de spullen verhuist. Want de spullen die je als laatste in je busje zet, leg je als eerste in de opslagruimte. Is de opslagruimte wel erg vol? Maak dan al een paar dozen leeg. Door de spullen die erin zaten in de koelkast, droger of wasmachine te zetten. Binnenin is plek genoeg. 
Klap de lege verhuisdozen weer in en zet ze erbij. Zo kun je ze snel weer opnieuw vullen.Sta je op een drukke plek met je bus en is dat niet handig met verkeer die langs rijd? Dan is het misschien handig om afzetlinten te bestellen. Stuk veiliger om je bus uit te laden. 
Ik hoop dat je wat aan de tips hebt (gehad).
Heel veel succes met verhuizen!
Mocht je vragen hebben stel ze gerust!
Je mag me altijd mailen KLIK.

 
Copyright © 2016 - 2021 Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl