Caravan opknappen á la zwart wit en hout, boho stijl - voor en na foto's + DIY

woensdag 7 augustus 2019

Vandaag een hele speciale blog over een GE-WEL-DIGE caravan die Laura Roosen opknapte samen met haar gezin. Oh en wat is hij gaaf geworden.
Zeker lezen want ik mocht van haar de voor en na foto's met jullie delen hoe leuk is dat?!

Laura leeft mijn droom haha eerlijk is eerlijk ik ben meer gemaakt voor de wat 'luxere' vakanties omdat ik nou eenmaal van mooie dingen/omgevingen hou klink gek maar ik word daardoor beïnvloed.
Alfred heeft daar een hele andere kijk op die gaat liever de natuur in en dan het liefst zo simpel mogelijk. Zie daar maar eens een middenweg in te vinden haha.

Maar sinds Alfred en ik in een iniemini retro caravan weg zijn geweest, we mochten hem lenen van mijn schoonouders, ben ik om. We verbleven op een mini camping vlakbij zee. Het weer was niet heel best maar de zee maakt alles goed, s'avonds nog veel op strand gehangen met een fles wijn...good memories.
Je leeft bij de basis, en je hebt je 'eigen' huis op wielen mee.
Dat idee alleen al...je brengt je letterlijk dicht bij elkaar omdat je in een kleine ruimte moet bivakkeren.
Ooit wil ik een caravan opknappen zoals Laura heeft gedaan een zwart wit en hout boho stijltje. Onze tent ervaring was niet echt geweldig maar een 2e huis op wielen lijkt me wel wat.
Vooral in deze sfeer. Man man alsof je in Bali op vakantie bent, ik zie hem al helemaal voor me een gepimpte caravan op een mooie camping aan zee.
Love it haha.

Laura aan het woord;

Ik ben altijd bezig met inrichten, schuiven en veranderen in het interieur.. mijn man wordt er wel eens helemaal gek van!!Al langere tijd droomde ik van een oude caravan die ik helemaal zou kunnen opknappen.. al zo veel moois voorbij zien komen op instagram en Pinterest! 
Toen mijn beste vriendin vertelde dat ze naar een camping vlakbij ging met de caravan van haar schoonouders en vroeg of we ook kwamen ging het snel! Mijn man is niet iemand die graag ver weg op vakantie gaat en vond het zowaar een super idee! Ik lekker los qua inrichten en hij zou alles aan de buitenkant regelen.. nieuwe banden en natuurlijk het rijden! ;)
Ik plaatste een oproepje op de lokale familymarket op Facebook en binnen een kwartier had ik 3 reacties! We zijn gaan kijken bij een bergland3800 in het dorp naast ons en dit werd hem gelijk!! 
Toen ik binnenstapte moest ik wel even slikken; oja dit is wel heeeel klein! ;) alles was bruin en oranje en drukke prints dus dat helpt ook niet echt mee. Maar ik zag wel gelijk wat het kón worden!! De kinderen waren ook mee en die vonden het helemaal geweldig!! Alles zat er ook nog bij, een goede voortent en heel veel accessoires zoals tafeltjes, kastjes en stoelen, over de prijs werden we het snel eens en helemaal happy namen we hem mee naar mijn ouders. 

Mijn ouders wonen vrijstaand met een groot weiland erbij, hier hebben we hem neergezet en gelijk helemaal leeg gehaald.. lekker luchten!! Na inspectie door mijn schoonvader die elektricien is al het overbodige eruit gesloopt.Toen begon het witten!! Want dat wist ik gelijk zeker, alles moest wit worden net als thuis. Er zijn in totaal 9 emmers witte krijtverf van de action in gegaan, prima spul, lekker mat en het dekt goed. Alleen over de kwetsbare delen, zoals het keukenblok en de kast nog een laagje industrielak. Ik heb de kussens opnieuw bekleed en de gordijntjes genaaid, super leuk om te doen, dan zie je lekker snel de veranderingen! Stofjes gekocht op de lapjesmarkt met mijn moeder in Utrecht, je hebt best veel nodig dus om de kosten een beetje laag te houden is dit de ideale plek! Mijn vader en Erwin maakte het stapelbed voor de boys zelf, zo zag ik het helemaal voor me!! Als ze naast elkaar in een twijfelaar moesten liggen zouden ze elkaar letterlijk de tent euhh caravan, uitvechten! En heel eerlijk.. dit staat toch veel leuker ;)
Toen kwam het allerleukste... inrichten en stylen!! 
Oh wat vond in dit leuk om te doen, gewoon jammer toen het klaar was!!
Ook de hele buurt leefde gelijk mee vanaf het moment dat hij voor de deur stond! (Na het slopen en het stapelbed hebben we hem bij ons voor de deur gezet zodat we konden klussen en verven als de kids sliepen) iedereen kwam kijken en we kregen allerlei spulletjes zoals een opstapje en klapstoelen! Nou hebben wij een buurt waar veel kampeerders wonen, dus we passen er nu helemaal tussen! Regelmatig zat ik gewoon lekker in de caravan te genieten en kwam er een buur bij zitten. Ook de kids gaan er graag in met vriendjes.Toen kon het grote avontuur beginnen.. op naar de camping!! 25 min rijden van huis! ;)Een mooie testronde.Het opzetten van de voortent hadden we al geoefend met mijn vader gelukkig, Dus dat viel allemaal mee!We hebben een super mini vakantie gehad en mocht je twijfelen over een pimp project... ga ervoor!!! Het is zo super leuk!! De buitenkant is bij ons nog helemaal retro bruin net als de voortent maar dit maakt hem wel veel unieker. Bijna alle caravans zijn tegenwoordig grijs of blauw dus we vielen wel op, ook lekker herkenbaar voor de kids! Om ons heen vragen mensen al of we binnenkort deze verkopen en dan overgaan op een grotere en weer aan het pimpen slaan.. hoe verleidelijk t ook klinkt, eerst maar eens genieten van ons huidige mini huisje op wielen!

Bekijk de foto's hieronder want man wat een verschil.
Ik zou er wel een paar weken mee weg willen, wat jij?
Ben je benieuwd naar de belevenissen van Laura en haar gezin op camping? Volg haar dan ook zeker op Instagram.
Ook haar huis is prachtig volg haar al heel lang en we hebben elkaar wel eens live ontmoet op de woonbeurs. Zo leuk om je passie voor interieur en styling online met elkaar te delen.
Ben heel benieuwd wat je van het resultaat vind, Laura natuurlijk ook, die leest lekker mee schat ik zo in haha.
Laat je het weten?
Zou jij ook een caravan op willen knappen?
Of ben je meer van de luxe vakantie's in een hotel.
 
Zo'n leuke foto dit...
 
En deze dan, druk aan't witten. Zo leuk.







Laura hard aan het werk...met dit als resultaat.
GE-WEL-DIG!














De DIY lamp die Laura met raffia heeft opgeleukt.
Te geinig. En zo zie je maar weer je hoeft niet alles te kopen he, zelfmaken is veeeeeeeeeel leuker.

Oh man ik ga nog even lekker dromen hoor...jullie ook?
Tot snel lieve mensen, fijn weekend.
Liefs Arja

 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl