Onze vakkenkast van op maat zagen

maandag 26 februari 2024

 Als je me volgt op Instagram ben je vast op de hoogte van onze nieuwe vakkenkast op maat en heb je misschien ook mijn stylings-tips reel gezien. Wij zijn zo blij met vakkenkast! In dit blog vertel ik je meer over onze keuzes en waarom wij hem juist niet hebben laten mee stucen (zoals je veel ziet) maar hebben geverfd in de muurkleur.

 Lees je verder?

Onze vakkenkast van op maat zagen
Onze vakkenkast op maat

Onze vakkenkast op maat
Onze vakkenkast op maat
                  
Een vakkenkast stond jaren op mijn wensenlijstje. 
Omdat je er lekker mee kunt stylen! 
Hij is super groot maar valt heel mooi weg in de muur en je kunt er zoveel in kwijt.
Ben zo blij dat hij er staat! Het is echt een eye-cather! 

Ik heb deze vakkenkast zelf ontworpen met de 3D configurator en wat hulp van Opmaatzagen.nl. Super simpel en zo leuk want je kunt hierdoor de kast helemaal naar wens indelen. 
Wij wilde graag een kast die tot het plafond loopt maar daarvan vond ik het lastig om te bepalen hoeveel cm er dan tussen moest zitten om een strakke maatvoering te behouden. Hiermee hebben ze heel goed geholpen en het klopt als een bus strak tegen het plafond maar we hebben wel de bovenste plaat/paneel kunnen monteren zonder beugels aan je plafond! Heel fijn!
De grotere vakken heb ik afgewisseld met kleinere vakken omdat ik er naast schelpenstandaards, of lampen ook een grote vaas in wilde kunnen zetten. Ook heb ik wat lage vakken toegevoegd voor boeken en/of kleine woonaccessoires. Maar dat is persoonlijk he? Je kunt hem helemaal maken zoals jij wil.
 Wij hebben onder in de kast ruimte gehouden voor spellen en boeken achter 3 deuren met een legplank tussen de 3 vakken.
 
Wat zo fijn is aan opmaatzagen.nl is dat je naast het op gemaakt gezaagde hout ook de andere toebehoren meegeleverd krijgt (schroeven, soft close/scharnieren voor de deuren etc.). 
Ik kan helemaal los met stylen zonder dat je de woonkamer helemaal opnieuw hoeft in te delen. Even schuiven met wat woonaccessoires, boeken, ledkaarsen/lampen en je hebt meteen een andere sfeer. 

Check voor meer vakkenkast stylingstips mijn Instagram reel even op @arja_van_garderen.


Wij kozen voor MDF omdat we de kast mee wilde verven in de muurkleur zodat je de uitstraling van een gestucte kast krijgt maar nog wel demontabel blijft. Een gestucte kast kan je niet meer uit elkaar halen (iniedergeval niet zonder schade). Als je gaat verhuizen en je wil de kast meenemen of als je de kast wil verplaatsen kan dat nog, want je kunt hem dan nog uit elkaar halen omdat de kast uit losse onderdelen bestaat (super fijn!).

Met de configurator van Opmaatzagen.nl kan je de kast ontwerpen naar wens wij hebben hem tot het plafond laten lopen omdat ik de hoogte van de uitbouw wilde benadrukken en een echte blikvanger wilde. Maar ook hiermee kan je echt out of the box denken bekijk zeker de inspiratie pagina van Opmaatzagen.nl eens. 

Mocht je meer willen over de primer/verf die wij hebben gebruikt op de kast of ben je benieuwd naar de maatvoering van onze vakkenkast, lees dan hier mijn klusverhaal.

Onze vakkenkast op maat

Onze vakkenkast op maat

Onze vakkenkast op maatOnze vakkenkast op maat

Vond je de blog inspirerend, interessant of leuk om te lezen?
Wil je dat meer mensen mijn blogs gaan lezen of mijn socials ontdekken?
Deel de link gerust op je social media! Of app hem door naar je vrienden of familie!
Zo help je mij en mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.


 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl