Koken met Arja! Zoete aardappel (bataat) ovenschotel die je ECHT moet proberen!!

woensdag 9 juni 2021

Ik deelde pas een zoete aardappel ovenschotel-foto (leuk scrabble woord haha) op mijn Instagram stories.
Volg je me trouwens al? @arja_van_garderen
Zoete aardappelen bataat aardappel ovenschotel spinazie gezond eten recepten recept
Het zag er blijkbaar heel lekker uit want ik werd me toch overspoeld met vragen of ik het recept wilde delen! 
Natuurlijk, dat wil ik!
Wij hebben laatst een online cursus bij Richard de Leth van Oersterk gekocht en daarin zaten ook een paar week menu's met gezonde maaltijden. Daarnaast deelt hij veel kennis over gezond leven en eten.
Benieuwd hoe het ons bevalt?

Benieuwd geworden?
Lees dan verder!

We gingen met volle moed aan de slag haha. Beetje sceptisch toen ik het boodschappenlijstje las. Dacht meteen; benieuwd hoe deze weken gaan lopen. Maar het ging goed en het waren stuk voor stuk goede recepten waarbij je zo min mogelijk koolhydraten eten.
Er zat oa een ovenschotel recept in die ons echt heel erg blij maakte!
Na het eten zeiden we tegen elkaar; deze moeten we vaker eten en goed bewaren!
Ben sowieso al gek op zoete aardappel, maar dit recept is echt het proberen waard!
Je eet echt puur dan proef je. Daarnaast is het bezig zijn met je eten ook super ontspannend.
Je weet dat je goed voor jezelf zorgt dat voelt goed.

Laat je het weten als je dit recept ook geprobeerd hebt? 
Tag me even in je Instagram foto/storie dan deel ik die ook :).


Ingrediënten:


  • 2 el olijf/kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 kg verse spinazie
  • 300 g bataat (zoete aardappel)
  • 4 eieren

Bereiding:

  1. Verwarm de grill van de oven op 180 graden.
  2. Snij de bataat (na het schillen) in stukken en kook ze in 10 minuten gaar.
  3. Verhit de koekenpan en voeg de olijfolie toe.
  4. Fruit de ui en knoflook.
  5. Voeg de spinazie in porties toe en laat het slinken.
  6. Giet de bataat / zoete aardappel af.
  7. Giet ook de spinazie af en bewaar het vocht.
  8. Schep de spinazie door de bataat en voeg eventueel nog wat vocht toe.
  9. Breng met Keltisch zeezout en peper op smaak.
  10. Schep alles in een ovenschaal.
  11. Maak 4 kuiltjes en breek de eieren erboven.
  12. Strooi er voor een crunch nog wat gemalen of fijngehakte hazelnoten over.
  13. Gaar de eieren in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten naar wens.

Variatie:

Doe alle ingrediënten, behalve de eieren in een ovenschaal.
Dek met bakpapier af om het vocht in het gerecht te houden, zo wordt de bataat ook gaar.
Zet de schaal in de oven (niet onder de grill) voor 30 minuten.
Check geregeld of er nog genoeg vocht aanwezig is.
Haal na 30 minuten de schaal uit de oven en zet de oven op de grillstand.
Schep alles in de ovenschaal door elkaar, als de bataat gaar is zal deze puree worden.
Breng met zout en peper op smaak.
Maak nu 4 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei
Zet de schaal terug in de oven onder de grill.
Gaar de eieren naar wens in ongeveer 10 min.
Check regelmatig!

Serveer met frisse komkommersalade.

Variaties:

Voeg de volgende kruiden toe:
* Kerrie
* Italiaanse kruiden
* Provencaalse kruiden
* Oregano




Dit is recept voor  Zoete-aardappelwedges uit de oven met oregano en citroen is ook een aanrader:

Eet smakelijk!!
Tof als je het resultaat deelt op Instagram, tag me even @arja_van_garderen dan deel ik dit ook weer. :)

Leuk dat je kwam buurten op mijn blog!
Vond je hem inspirerend, leuk om te lezen en/of leerzaam?
Deel de link gerust op je 
social media! Of app hem door!
Zo help je mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.
Win-win dus ;).

Fijne dag!!!
 
Copyright © 2016 - 2021 Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl