Met weinig budget je huis stijlvol inrichten! Ik deel mijn kringloop tips met je!

vrijdag 7 mei 2021

  Met weinig budget je huis stijlvol inrichten! Ik deel mijn kringloop tips met je!
Als ik op een verjaardag aan nieuwe mensen vertel wat ik doe ik krijg ik wel eens deze opmerking: "Leuk werk; maar een interieuradvies geven is toch alleen voor mensen met écht veel geld?". Nee hoor!
Stijl, inbeeldingsvermogen en creativiteit heb je of je hebt het niet. Als je hier zelf niet zo goed in bent of je komt er samen niet uit, besteed het dan gewoon eens uit. Dat kan voor elk budget offline of online!
Van meedenken welke indeling het mooist is of welke kleur waar, tot het totale plaatje creëren. 
Die afwisseling vind ik zelf het leukst!
Het makkelijkst is een dikke portemonnee mee en lekker shoppen maar daar zit de uitdaging niet in vind ik. Dat is voor mijn gevoel net alsof je een kledingzaak instapt en zegt; "doe mij maar wat er op de paspop zit".
Je bent het creatiefst met een klein(er) budget en hierdoor krijgt je interieur veel meer persoonlijkheid.
Het zijn mijn leukste projecten!
Op Instagram laat ik vaak mijn kringloopvondsten zien, ik krijg daar dan zoveel vragen over dat ik dacht laat ik in een blogreeks een aantal kringlooptips met je delen! 
Lees je verder?


TIP 1

Laat je verrassen! Ga vooral niet opzoek naar dingen want dan vind je het vaak niet!
Ik heb wel eens een lijstje met dingen die ik graag wil vinden maar 9 van de 10 keer vind ik ze dan niet. Terwijl als ik er 'blanco' naar toe ga dan vind ik de tofste dingen! Dat is nou net zo leuk aan kringlopen! Echt als je er eenmaal met het kringloop virus besmet bent kom je er niet meer vanaf haha. Maar dit virus is besmettelijk maar niet schadelijk tenzij je er TE veel doet misschien. Maar dat is met alles.

TIP 2

Neem de tijd! Voor kringlopen moet niet gehaast zijn vind ik.
Maar echt de tijd  nemen! Ik ben blij dat we weer zonder afspraak mogen winkelen want 20 minuten is echt te kort. Wel een nadeel is dat je dan voor de deur moet wachten tot de eerste mensen eruit zijn. Maar dat is per kringloop verschillend. Ik ga al jaren door heel Nederland kringlopen en echt geen één is het hetzelfde.

TIP 3

Installeer de kringloop app!
Ken je die app al?
Super handig.
Mocht je nog niet goed weten wat er in je buurt zit of op vakantie zijn kan je precies zien waar er een zit en wat de openingstijden van die kringloop zijn.

In mijn buurt weet ik de openingstijden uit mijn hoofd (ga zeker 2x per week en daar schaam ik me niet voor haha).
Maar als je verderop wil kringlopen dan is deze app super handig!
Ook staan er beoordelingen en foto's op leuk om te zien en lezen vind ik.

TIP 4

Doe een extra rondje, want er zijn nog meer mensen in de winkel die dingen terug zetten of hangen. Dus loop 2 of 3 rondjes :).
Ja ja super goed voor je stappen haha.
Twee vliegen in een klap!
Ook zetten de medewerkers wel eens wat nieuws in de schappen dus zeker eens proberen!

TIP 5

Oh nu ik dit typ word ik zo enthousiast haha ik had hier uren over kunnen praten/schrijven! Tip 5 alweer! Ben je opzoek naar kleding? Kijk dan overal. Klinkt gek; maar ga alle rekken langs. Pas kwam ik dus een heel gaaf vest tegen op een rek waar "grote maten" op stond. Ook heb ik wel eens een hele leuk jas gevonden bij de heren afdeling. 
Nog een tipje; kijk onder en boven! 
Er staan vaak ook nog manden op de vloer en daar kan je ook mooie dingen uit vissen. Er zijn mensen die na het passen geen zin hebben om de gepaste kleding weer 'goed' terug te hangen. En die hangen het dan vaak aan een rek die het ze het eerst tegenkomen. Of in manden op of onder de rekken. Dit geld trouwens ook voor spullen. Mensen die zich toch bedenken onder het shoppen gaan vaak niet even terug naar de hoek waar ze het in hun mandje hebben gestopt.
Lijkt me super irritant als je daar werkt. Maar helaas is dat in elke winkel. Hang/leg gewoon je spullen goed terug. Hetzelfde is trouwens ook met woonaccessoires, die worden vaak 'teruggezet' bij de meubels.

TIP 6

Ga kringlopen in de kleine dorpen!
Steden weten hun prijzen wel. Vooral nu; vintage en kringlopen is super hip!
Door de jaren heen heb ik wel verschil gezien in prijzen.
Behalve in kleine dorpen.
Die weten nog wat kringlopen is; normale prijzen dus.
Richt je op kringlopen die spullen verkopen voor een goed doel die zijn vaak niet zo commercieel dat ze er veel geld voor vragen.
En je gelooft het niet; maar rond de zomervakantie zijn er veel kringloopwinkels die 50% korting geven op meubels!
Vergeet ook de rommelmarkten niet; ik hoop zo dat die door kunnen gaan! Hier kan je ook leuke dingen vinden voor je interieur.
De verkoper is blij dat ze er vanaf zijn en jij hebt er weer een pareltje bij!
Ik snap dat er meer word gevraagd voor een speciaal item (antieke kast bijvoorbeeld) maar voor een H&M broek bijvoorbeeld dan is 4 euro echt de max ja toch?

Nog een tip om je interieur groots te veranderen zonder groot budget is
VERF. Een nieuwe kleur om je muur geeft meteen een andere sfeer. Verf is vaak in de aanbieding dus zeker eens proberen!

Ik wens je heel veel 'schat-jaag' uurtjes toe!
Dat je maar mooie (interieur) pareltjes mag vinden!
En ga nu deel 2 schrijven daarin vertel ik je welke kringloopwinkels mijn favoriet zijn. En ik ga straks kringlopen, natuurlijk!

Fijne dag geniet van je weekend!
Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Decorette.nl / Luxaflex 

Leuk dat je kwam buurten op mijn blog!
Vond je hem inspirerend en/of leerzaam?
Deel de link gerust op je 
social media! Of app hem door!
Zo help je mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.
 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl