5 tips voor je kringloopbezoek in coronatijd!

dinsdag 18 mei 2021

5 tips voor je kringloopbezoek in coronatijd!
Omdat de kringlooptips blog zo goed aanslaat, p
ak ik door ;).

Ik vind het ook te leuk om hier over te bloggen dus win-win he!? :)
Voor ik doorga naar deel 2 van de kringlooptips blog serie vandaag wat tips over kringloopbezoek in coronatijd.
Lees je verder?

           1) volg jouw favoriete kringloopwinkel(s) op social media 

Wist je dat veel kringloopwinkels actief zijn op social media? Daarop posten ze regelmatig de nieuwste items, aanbiedingen en interessante weetjes. Ook delen ze de actuele veranderingen, openingstijden etc.!
 
2) Maak een lijstje
 
In deze tijd is het lastiger om zomaar 'spontaan' even terug te gaan als je iets vergeten bent. Je kunt nu wel zonder afspraak maar echt zoals het eerder was is het nog niet. Bedenk daarom van te voren of je iets specifieks nodig hebt, maak eventueel een lijstje en vraag aan een van de medewerkers waar je de producten van jouw lijstje kunt vinden. handig als je de kringloop-route niet goed kent, of als alles om gegooid is haha. De winkels worden wel eens veranderd. Zo houd je tijd over om nog even lekker rond te neuzen opzoek naar mooie schatten!
  
3) Neem je kinderen mee of ga je samen?
 
Vraag dan even bij de ingang
of je een extra mandje nodig hebt. 
kringloopwinkels gaan hier 
verschillend mee om. Meestal geven ze dit wel goed aan.
 
4) neem meteen spullen mee die je kunt inleveren!
 
Bij sommige winkels kun je tijdens je bezoek ook spullen inleveren. Handig! ben je die meteen weer kwijt en een ander is er weer blij mee! Dat is het leuke van kringloopwinkels. Je spullen krijgen een nieuwe bestemming. Sommige kringloopwinkels hanteren speciale inlevertijden, check van te voren hoe dit bij jouw kringloopwinkel geregeld is. Er was een tijd dat kringloopwinkels geen spullen meer wilde aannemen omdat ze al zoveel spullen hadden staan. Begin van de corona tijdperk ruimde veel mensen hun huis op. Maar het kan weer bij de meeste!
 

5) Houd rekening met wachttijden
 
Nu je weer langer dan 20 min mag kringloop shoppen moet je wel echt rekening houden met wachtrijen bij de deur. Veel kringloopwinkels worden flink bezocht, en mogen een x aantal mensen in de winkel tot de mandjes op zijn. Hoe groter de winkel oppervlakte hoe meer mensen er tegelijk mogen winkelen. Maar ik weet uit ervaring dat voor al de bekende kringloopwinkels druk bezocht worden en er rijen mensen voor de deur staan. Meestal loopt het wel door maar ga vooral door de weeks. Afgelopen zaterdagmiddag stond er een rij voor de kringloop van zeker 40 mensen! Ik ben maar door gefietst haha.

Bonus tip: bekijk de (online) etalage

Bij een kringloop hier in de buurt hebben ze de producten die in de online shop staan in de etalage gezet. Mocht je iets gezien hebben (online) kan je langs rijden om het in de etalage in het echt te zien. Is het naar je zin; dan kan je het online of in de winkel (als hij open is) kopen. Meestal zijn het de unieke dingen zoals bijzondere boeken, kunst, vintage, merkkleding of platen.
Hoe handig is dat! leuk die creatieve ideeën!


Leuk dat je kwam buurten op mijn blog!
Vond je hem inspirerend en/of leerzaam?
Deel de link gerust op je 
social media! Of app hem door!
Zo help je mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.

 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl