Hoe houd je muggen buiten je huis?

dinsdag 30 juni 2020

Hoe houd je muggen buiten je huis?
Muggen in huis, volgens mij zijn er maar heel weinig mensen blij met muggen in huis. Vooral als je wil slapen! Hoe houd je muggen buiten je huis? Ik geef je vandaag wat tips! Lees je verder?

  • Hoe houd je muggen buiten de deur?

Muggen houd je buiten de deur met horren voor ramen en deuren. De airco of ventilator aanzetten heeft geen zin. Dat fel licht muggen tegenhoudt en UV-licht ze juist aantrekt, is nog onduidelijk de meningen zijn daar over verdeeld. De ‘anti mosquito’ apps of apparaatjes die ultrasone geluiden uitzenden om muggen te weren, werken in ieder geval niet. Maar wat dan wel, hoor ik je denken!? Lees hieronder een aantal tips om muggen uit huis te houden.

Ongestoorde nachtrust

Komen de steekmuggen toch binnen, vergroot dan de kans op een fijne nachtrust door een goede klamboe van fijn gaas boven het bed te hangen. Hiermee maak je een groot verschil! Citronella kaarsen, spiralen en stekkers met citronella zijn ook aan te raden. Zet die verdeeld over je huis in verschillende ruimtes. Geuren zijn persoonlijk, maar ik vind ze super lekker ruiken. Een beetje lavendelolie op je hoofdkussen houdt muggen ook op een afstand! Voordeeltje: lavendel werkt ontspannend 2 vliegen in 1 klap om maar in insecten termen te blijven haha.

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je erg veel last van muggen, zoek dan naar stilstaand water. Denk hierbij aan een vijver, een waterbak of regenton, maar ook een verstopte dakgoot of bloembak waar water in staat. Binnenshuis zijn soms laagjes water te vinden in afvoerputjes, kruipruimtes of bloembakken. Stilstaand water zijn muggen gek op! Loop je huis, tuin of balkon even goed na.

De tips op een rijtje om muggen uit je huis te houden

·        1 Hou muggen buiten met inzet raamhor en voorzie je bed van een goede klamboe met fijn gaas. Daarmee heb je een grote stap gezet om muggen buiten de deur te houden.
2 Verwijder stilstaande waterplasjes in en om huis en dek de regenton af: dit zijn gewilde muggenbroedplaatsen.  Muggen komen af op lichaamsgeur, niet op licht. Het licht uitdoen heeft dan ook weinig zin. Ook geluidssignalen en een ventilator/airco werken niet tegen muggen. 
3 Lok natuurlijke vijanden van muggenlarven naar je tuinvijver door te zorgen voor voldoende beplanting.

Nog meer tips nodig? Lees dan deze blogpost eens: 
www.kampeermeneer.nl/anti-muggen-tips
Tot snel, liefs Arja
 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl