Kasten kun je nooit genoeg hebben? Wat is hiervan waar?

woensdag 22 januari 2020

Misschien heb jij een groot industrieel pand en wil je het inrichten met een reeks industriele kasten. Maar ook in een kleinere woning zijn kasten zeker welkom. En de trend voor de kasten is positief: ze zijn niet alleen functioneel, ze worden ook alsmaar mooier. Laat je inspireren en lees over verder over het al dan niet hebben van veel kasten!


Hoeveel kasten, waar plaats je ze?Met kasten is het net hetzelfde als met andere meubels of accessoires. Het geheel moet evenwichtig en stijlvol overkomen. Het is vaak afwegen tussen: ga je nog een extra kast plaatsen of wordt het dan te veel? Koop dus al jouw kasten niet in één keer, maar doe het geleidelijk. Begin met de grootste kast, bijvoorbeeld een dressoir, een vitrinekast of grote industriele ladenkasten voor in je woonkamer. Wacht dan even en bekijk je interieur kritisch. Heb je nog extra bergruimte nodig? Ga dan na waar je nog een kast wilt plaatsen en bekijk goed het type van kasten. Heb je nog extra opbergruimte nodig maar vind je dat je ruimte al voldoende vol oogt? Dan kun je een open kast plaatsten: een boekenkast of bakkerskast bijvoorbeeld. Wil je nog extra opvulling voor je kamer? Ga dan voor een gesloten kast of een combinatie van open vakken en laden of deuren. Op de vraag of je kasten nooit genoeg kunt hebben, is het antwoord: dat klopt, maar dan wel tot op een bepaalde hoogte. Overdrijf niet met je kasten, maar ga er creatief mee om.


Neem je kast groot genoegWees bij de keuze van je industriële kast niet te zuinig qua afmetingen. Benut de ruimte zo goed mogelijk. Heb je bijvoorbeeld een ruimte van 100cm breed? Plaats dan een kast die iets minder breed is. Wil je toch liever een smallere kast? Voorzie dan onmiddellijk een opvulling van de resterende ruimte: een vloerlamp of een bijzettafeltje met een leuke plant bijvoorbeeld. Zo vermijd je dat je later naast je kast nog spullen gaat opstapelen, wat vaak een rommelige indruk geeft. Hetzelfde geldt ook voor de hoogte van je kast. Iedereen kent wel het fenomeen van de kleerkast met daar bovenop een stapel reiskoffers. Niet doen, zeker niet in je woonkamer!Kleuren en accenten aanbrengen met je kastenJe kast is niet alleen een opbergruimte. Je kunt door middel van kleuren en vormen ook bepaalde accenten in je kamer aanbrengen. Vergelijk bijvoorbeeld eens een witte, zwarte, grijze of naturel houten kast van dezelfde grootte, en je merkt meteen het verschil. Een kast neemt vaak een grote oppervlakte in in je interieur. Kies ze zorgvuldig uit!


Wij hopen dat deze blog je geholpen en/of geïnspireerd heeft, zoja; laat je dan een reactie achter? Ik lees ze met veel plezier!
Tot snel!
 
Copyright © 2016 - 2021 | www.zwartwitenhout.nl