Ga voor meer kleur in je (witte) interieur!

woensdag 2 november 2022

Ja je leest het goed! KLEUR! Naast de al jaren fijne basis zwart/wit en hout ga ik ook steeds meer voor kleur! Het lijkt wel alsof ik kleur steeds leuker ga vinden! Wie had dat ooit gedacht.
Lees meer over mijn gedachten over kleur in je interieur.

Ga voor meer kleur in je (witte) interieur! Kwilleminhuis Kwilleninkleur

Jarenlang heb ik gedacht kleur past niet bij me of dat staat toch niet in ons interieur. Nou juist wel! Het geeft wel meer pit, vooral in een Scandinavisch licht/wit interieur. Je wordt er gewoon vrolijk van; denk aan een fel/bont gekleurd veldboeket op tafel. De hele zomer heb ik wel zo’n boeket op tafel, want daar heb je dan zin in maar waarom niet in de winter? 

Heb laatst ook een kledingcursus gedaan, waarbij ik vooral mijn kledingkast opruimde en meer leerde over de achtergrond, betekenis en uitwerking van kleur. Wat voor kleurtypes je hebt en wat het doet met je uitstraling. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor je kleding. Want ik geloof dat kleur in je kleding, maar ook in je interieur veel doet voor de (sfeer)beleving. En hoe je je voelt.

Neem bijvoorbeeld deze 4 kleuren:
Groen is rustgevend en brengt het gevoel van hoop.
Roze is de kleur van zorgzaamheid, vrouwelijkheid en een kleur die je kalmeert.
Geel is de kleur van zomer, zon en opgewektheid. De kleur geeft je energie!
Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Het wordt vaak geassocieerd met diepte en stabiliteit. Het symboliseert vertrouwen, zelfverzekerdheid en intelligentie.

Tof toch?
Nooit geweten (of willen weten) maar nu wil ik er alles van weten haha.

Ga voor meer kleur in je (witte) interieur! Kwilleminhuis Kwilleninkleur

Van iemand die niks aan witte muren wilde doen, naar iemand die steeds meer muren geverfd heeft in huis. Maar ook in mijn kledingkast zie ik steeds meer kleur terug. 

Vorige week vrijdag was ik bij K’willeminhuis. Zij maken prachtige woonaccessoires van ijzer, die met de hand gemaakt zijn door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het was een thuiswedstrijd want dit mooie bedrijf is in Veenendaal gevestigd. Ze hebben een nieuwtje want ze hebben meer kleur toegevoegd aan hun bestaande collectie!
De nieuwe collectie heet daarom ook K’willeminkleur.
Ik moet zeggen wat is die GAAF! Vooral in een rustige neutrale basis komen ze extra goed tot hun recht! 

Ga voor meer kleur in je (witte) interieur! Kwilleminhuis Kwilleninkleur
Kijk Jolanda eens stralen met haar K'willeminkleur kandelaars!
Prachtig! 

Je ziet het hier op de foto’s, die gemaakt zijn in een wit, fris en licht interieur. Ze krijgen hierdoor stuk voor stuk alle de aandacht die ze verdienen. Over aandacht gesproken; dat begrijpen ze wel bij K’willeminhuis, want alle producten worden met aandacht, vakmanschap en liefde gemaakt. Alle items zijn uniek!
Ook is er aandacht voor duurzaamheid. 
Verpakkingsmateriaal wordt bijvoorbeeld gerecycled en de items met een ‘foutje’ worden opnieuw bekeken en bewerkt zodat ze alsnog voldoen aan de hoge eisen. Ook voor de medewerkers is volop aandacht, zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en werken met liefde aan de producten van K'willeminhuis. Ze krijgen een opleiding om bijvoorbeeld te leren lassen. Ik hou hiervan! Ondernemen met een hart noem ik dat!
Sociaal en duurzaam.

Ga voor meer kleur in je (witte) interieur! Kwilleminhuis Kwilleninkleur

Ga voor meer kleur in je (witte) interieur! Kwilleminhuis Kwilleninkleur

Jolanda van Soest gaf me een rondleiding bij K'willeminhuis. Vol trots mocht ik de werkplaats zien, maar ook hun opslagruimte. Ondertussen vertelde ze me vol passie over haar plannen. Heerlijk zoveel ideeën. Wat een passie! Nou ik kan je vertellen; ik zou alles mee willen nemen! Ik heb mijn ogen uitgekeken!

Ga voor meer kleur in je (witte) interieur! Kwilleminhuis Kwilleninkleur

Ik hou zo van de unieke verfijnde woonaccessoires van K’willeminhuis! Hun ontwerpen herken je door de lasnaden die bewust in het zicht blijven (wat karakter geeft). Ze hebben een eigen handschrift ontwikkeld door het hand gebogen dunne ijzer in hun ontwerpen. 

De producten van K’willeminhuis worden allemaal gepoedercoat. Wij hebben onze tuinkas laten poedercoaten persoonlijk vind ik dit de mooiste  afwerking voor staal. Een poedercoating is vanwege het moffelen (smelten van de coating in een oven) een hele sterke coating. Niet alleen in het zwart/wit/goud, maar nu dus ook in andere kleuren! En dat kleurtje zorgt ervoor dat je het ontwerp nóg beter ziet en het geeft ook veel meer contrast. 

Ik heb genoten van de kennismaking met Jolanda van K’willeminhuis en de rondleiding. Ik volg K'willeminhuis al jaren op Instagram dus toen ik een kijkje achter de schermen kreeg, kon mijn dag kon niet meer stuk; dat snap je!
Jolanda bedankt voor de gastvrijheid tof dat ik een blogpost mocht schrijven over K'willeminkleur.

En natuurlijk ook super gaaf dat ik dit nieuwtje van hun nieuwe kleur collectie met jullie mocht delen.

Ken je K’willeminhuis nog niet? Bekijk dan zeker hun authentieke handgemaakte wooncollectie: WEBSITE en/of INSTAGRAM of lees meer over het verhaal van K’willeminhuis www.kwilleminhuis.nl/het-verhaal.

Vond je de blog inspirerend, interessant of leuk om te lezen?
Wil je dat meer mensen mijn blogs gaan lezen of mijn socials ontdekken?
Deel de link gerust op je social media! Of app hem door naar je vrienden of familie!
Zo help je mij en mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.
 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl