Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een alarmsysteem?

donderdag 2 juni 2022

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een alarmsysteem?
Om je veilig te kunnen voelen in huis is het installeren van een alarmsysteem een slim idee. Maar waar moet je allemaal precies op letten bij de aanschaf van een nieuw alarmsysteem? In dit artikel geef ik jou in samenwerking met Univé wat tips!
Om je veilig te kunnen voelen in huis is het installeren van een alarmsysteem een slim idee. Maar waar moet je allemaal precies op letten bij de aanschaf van een nieuw alarmsysteem? In dit artikel geven we jou wat tips, zoals het kiezen tussen een draadloos en/of een bedraad alarm. Met deze handige inspiratietips kun jij goed voorbereid op zoek gaan naar een geschikt alarm en onbezorgd genieten van jouw woonplezier.

Draadloos of bedraad alarm. De eerste keuze waar je aan moet denken wanneer je een alarmsysteem huis aanschaft, is of je een draadloos of bedraad apparaat wilt. Ga je voor een bedraad alarmsysteem, dan is dit vaak een goedkopere optie. Handig dus wanneer je een klein budget hebt.

In tegenstelling tot een bedraad alarmsysteem is een draadloos alarm vaak duurder en werkt deze in plaats van kabels via een wifi-verbinding. Daardoor kan een draadloos systeem iets minder betrouwbaar zijn dan een bekabeld alarmsysteem wanneer het wifi-signaal niet optimaal werkt. Bij een draadloos systeem moet je daarnaast rekening houden met de batterijen die regelmatig vervangen moeten worden.Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een alarmsysteem?

Stil of juist luid alarm

Een andere afweging die je moet maken is de keuze tussen een stil of een luid alarm. Een stil alarm geeft automatisch een melding door aan jouw smartphone of tablet, via een speciale app die je kunt downloaden. Op die manier heb je meteen door wanneer er een verdachte situatie is. Door middel van een digitale camera kun je via de app meekijken naar de beelden om te zien wat er aan de hand is.

Kies je voor een geluidsalarm, dan gaat er via een bewegingssensor direct een luid alarm af wanneer een onverwachte beweging wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld van een inbreker die door jouw slaapkamerraam heen naar binnen probeert te komen. Dit luide alarm zal de inbreker direct laten afschrikken en ervoor zorgen dat hij het op een rennen zet.

Verplaats je in de inbreker

Om te weten wat voor alarmsysteem bij jouw woning past, is het een goed idee om je eens te verplaatsen in de blik van een inbreker. Via welke ramen en deuren zou een ongewenste indringer jouw woning binnen kunnen komen? Hoeveel ingangen zijn er waar je een bewegingsdetector bij moet plaatsen? Hoeveel camera’s wil je plaatsen zodat je een zo goed mogelijk overzicht hebt wanneer je de camerabeelden bekijkt? Door hier allemaal rekening mee te houden kun je jouw huis optimaal beveiligen tegen inbrekers.

Dit is een gesponsorde blog ism Univé 

Vond je de blog inspirerend, interessant of leuk om te lezen?
Wil je dat meer mensen mijn blogs gaan lezen?
Deel de link gerust op je social media! Of app hem door naar je vrienden of familie!

 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl