Laat ongewenste beestjes niet door het dakraam naar binnen vliegen! Hieronder een aantal tips!

maandag 31 januari 2022

               Laat ongewenste beestjes niet door het dakraam naar binnen vliegen! Hieronder een aantal tips!

  We gaan weer richting de zomer, super fijn! Wat heb ik er zinin! Alleen het is wel het seizoen van de muggen en andere insecten. Wij slapen op zolder en daar komt nog wel eens wat binnen vliegen. Zoals muggen, wespen, vliegen en soms een vogel ;). Muggen in huis, volgens mij zijn er maar heel weinig mensen blij met muggen in huis. Vooral als je wil slapen! Ik geef je vandaag wat tips om alles wat vliegt buiten te houden! Lees je verder?

  Hoe houd je muggen en andere beestjes buiten de deur?

  Muggen houd je buiten de deur met horren voor ramen en deuren. De airco of ventilator aanzetten heeft geen zin. Dat fel licht muggen tegenhoudt en UV-licht ze juist aantrekt, is nog onduidelijk de meningen zijn daar over verdeeld. De ‘anti mosquito’ apps of apparaatjes die ultrasone geluiden uitzenden om muggen te weren, werken in ieder geval niet. Maar wat dan wel, hoor ik je denken!? Lees hieronder een aantal tips om muggen uit huis te houden.

  Ongestoorde nachtrust

  Komen de steekmuggen toch binnen? Vergroot dan de kans op een fijne nachtrust door een klamboe van fijn gaas boven je bed te hangen.
  Hiermee maak je al een groot verschil!
   Citronella kaarsen, spiralen en stekkers met citronella zijn ook aan te raden. Zet die verdeeld over je huis in verschillende ruimtes. Geuren zijn persoonlijk, maar ik vind ze super lekker ruiken. 
  Een beetje lavendelolie op je hoofdkussen houdt muggen ook op een afstand! Voordeeltje: lavendel werkt ontspannend 2 vliegen in 1 klap om maar in insecten termen te blijven haha.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Heb je erg veel last van muggen? Zoek dan naar stilstaand water. Denk hierbij aan een vijver, een waterbak of regenton, maar ook een verstopte dakgoot of bloembak waar water in staat. Binnenshuis zijn soms laagjes water te vinden in afvoerputjes, kruipruimtes of bloembakken. Stilstaand water zijn muggen gek op! Loop je huis, tuin of balkon even goed na.

  De tips op een rijtje om muggen uit je huis te houden

         1 Hou muggen buiten met dakraamhor of voorzie je bed van een goede klamboe met fijn gaas. Daarmee heb je een grote stap gezet om muggen buiten de deur te houden.
  2 Verwijder stilstaande waterplasjes in en om huis en dek de regenton af: dit zijn gewilde muggenbroedplaatsen.  Muggen komen af op lichaamsgeur, niet op licht. Het licht uitdoen heeft dan ook weinig zin. Ook geluidssignalen en een ventilator/airco werken niet tegen muggen. 
  3 Lok natuurlijke vijanden van muggenlarven naar je tuinvijver door te zorgen voor voldoende beplanting.

  Nog meer tips nodig? Lees dan deze blogpost eens hier vind nog veel meer anti muggen tips sowieso een leuke tip om deze blog eens te bezoeken: 
  www.kampeermeneer.nl/anti-muggen-tips
  Vond je de blog inspirerend, interessant of leuk om te lezen?
  Wil je dat meer mensen mijn blogs gaan lezen?
  Deel de link gerust op je social media! Of app hem door naar je vrienden of familie! 
  Zo help je mij en mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.
   
  Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl