Alles wat je moet weten over infrarood verwarming en interieur!

woensdag 3 november 2021

Alles wat je moet weten over infrarood verwarming en interieur!
Infrarood verwarming is nog nooit zo hip geweest!
Deze modellen had ik nog nooit gezien! 
Jij wel?
Benieuwd? Lees dan zeker verder!
Alles wat je moet weten over infrarood verwarming en interieur!

Alles wat je moet weten over infrarood verwarming en interieur!

 Dit moet je weten over infraroodverwarming

Er zijn verschillende verwarmingssystemen. Iedereen kent wel de vaste verwarming die wordt aangedreven door de cv-ketel. Toch zijn er ook andere verwarmingssystemen die steeds meer aan populariteit winnen. Daar is ook wel iets voor te zeggen. Neem infraroodverwarming als voorbeeld. Het is een verwarmingssysteem dat wordt aangedreven door elektriciteit. En nee, dit moet je niet verwarren met een kacheltje dat wordt aangestuurd door elektriciteit. Bij infraroodverwarming wordt de elektriciteit namelijk omgezet in infraroodstraling. Dit zorgt voor een directere en zuinigere manier van verwarmen, wat infraroodpanelen een uitstekend alternatief maken voor verwarming met gas.
 Alles wat je moet weten over infrarood verwarming en interieur!
Is infraroodstraling schadelijk voor je gezondheid?

Wanneer mensen infraroodstraling horen, leidt dit vaak tot vragen omtrent de gezondheid. Bij een infrarood verwarming paneel hoef je je echter geen zorgen te maken over negatieve gezondheidseffecten van de infraroodstraling. De gebruikte infraroodstraling zijn namelijk onschadelijke langgolvige infraroodstraling (type C). Dit type straling dringt niet door in de huid en heeft dus geen nadelige gevolgen voor je gezondheid. De langgolvige infraroodstraling kun je vergelijken met de straling van de zon. De zon geeft ook langgolvige straling af (naast het schadelijke UV-licht). Deze ongevaarlijke infraroodstraling is de warmte die je op je huid voelt als je van de zon geniet. Eigenlijk haal je met een infraroodpaneel dus letterlijk het zonnetje in huis!

Alles wat je moet weten over infrarood verwarming en interieur!
Directe manier van verwarmen

Traditionele kachels verwarmen je huis door middel van convectie. Convectie is het verwarmen van de lucht, waardoor deze in beweging komt. Warme lucht stijgt op en duwt koude lucht naar beneden. Het gevolg hiervan is een circulatie van opgewarmde en afgekoelde lucht. Infraroodpanelen werken door middel van straling. Deze straling verwarmt niet de lucht, maar de objecten en mensen die aan de straling worden blootgesteld binnen een aantal meters van het infraroodpaneel. Opgewarmde objecten houden de warmte ook veel langer vast dan lucht. Dit zorgt voor een directere manier van verwarmen. Het verschil tussen stralingswarmte en convectiewarmte is wel even wennen. Toch hebben infraroodpanelen veel voordelen en geven ze een aangename warmte. Het loont daarom zeker de moeite om eens te informeren of infraroodverwarming in jouw woning toegepast kan worden. 

Vond je de blog inspirerend, interessant of leuk om te lezen?
Wil je dat meer mensen mijn blogs gaan lezen?
Deel de link gerust op je social media! Of app hem door naar je vrienden of familie!
Zo help je mij en mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.
Win-win dus ;).
studiopetitdit kunstenaars kunst 3d schilderijen interieurblog interieur blog zwart wit en hout arja van garderen


 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl