Tips om lekker af te koelen in de zomer!

donderdag 12 augustus 2021

Tips om lekker af te koelen in de zomer!
Yes, de zon is weer volop terug!
Ik deel vandaag graag wat tips met je om lekker af te koelen in de zomer.
Lees je verder?

Super fijn dat het weer ECHT zomer is na al die regen!
Met deze tips kom jij de extra warme zomerse dagen wel door!

  1. Water, water en nog eens water...

Water is en blijft dé beste remedie om af te koelen! Door het te drinken, een ijskoud voeten bad en/of een frisse duik te nemen, een plantenspuit te vullen met ijskoud water (tip; leg de fles even in de vriezer) of door een buitendouche te installeren. Een buitendouche of zwembad lijkt me super lekker!! Bekijk het Zwembaden Intex aanbod eens hier vind je genoeg kwalitatief goede en verkoelende zwembaden! In alle soorten en maten. 

  1. Slaap lekker!

Zet in de avond (en heel vroeg in de ochtend) alle ramen tegen elkaar open! Als de zon onder is gegaan koelt het vaak iets af dus tijd om de boel te luchten! Neem voor je gaat slapen een hete douche. Ja heet; want een koude douche maakt je lichaam juist warmer. Je lichaam moet dan harder werken om het weer op de juiste temperatuur te krijgen en dus krijg je het warmer dan je het al had. Als je na je douche onder je dekbedhoes kruipt die je net uit de vriezer hebt gehaald, heb je een heerlijk koele nacht! En als het kan; koop een airco of waaier voor op je slaapkamer. 

  1. Maak je niet te druk

Iets wat sowieso beter niet kan doen, maar op een echt warme dag al helemaal niet is je druk maken. Door stress gaat je hartslag omhoog. Het gevolg: je lichaam wordt nog harder aan het werk gezet en daar krijg je het warm van. Makkelijker gezegd dan gedaan ;). Maar het is een tip! 

  1. Airco en zelf airco maken!

In warme landen zijn veel huishoudens standaard uitgerust met airconditioning, wij hebben er gelukkig ook een op onze slaapzolder. Want het is anders niet te doen! De zon staat de hele dag op ons dakkapel. Er is een handige manier om een airco-systeem te maken! Hoe? Haal een ventilator in huis en zet er een bakje water met ijsklontjes voor. De ventilator blaast tegen het bakje en brengt in korte tijd een koele bries door de woonkamer. Zo lekker!!

  1. Check je apparatuur & stekkers

Stekkers eruit? Hoor ik je denken? Ja! Behalve van de ventilator (tip 4) maar de rest van de apparaten kunnen uit. Voel maar eens hoeveel warmte er van de apparaten komt, die heb je liever niet met warme zomerse dagen. De oven en het gasfornuis kunnen ook wel een paar vrije dagen opnemen haha want ook daar komt een hoop warmte vanaf. Maak gewoon een lekkere zomerse salade, ga uiteten of laat je eten bezorgen. TIP: neem eten mee naar het water! Wij doen dat wel eens als we met de kano weggaan. Ook door de weeks hoor na het werk. Dan haal of bestel ik van te voren tapas hapjes en nemen we drinken/wijn mee in de koelbox. Eten bij het water is zo leuk vooral rond zonsondergang! Neem een picknick kleed mee, goed gezelschap of een boek en geniet van de natuur en het eten! En ruim het daarna uiteraard op want dat zie ik ook genoeg helaas. Neem een zak mee en gooi het thuis in de kliko.

Tips om lekker af te koelen in de zomer!

Leuk dat je kwam buurten op mijn blog!
Vond je hem inspirerend, interessant of leuk om te lezen?
Wil je dat meer mensen mijn blogs gaan lezen?
Deel de link gerust op je social media! Of app hem door naar je vrienden of familie!
Zo help je mij en mijn blog groeien en kan ik meer tips/blogs delen.
Win-win dus ;).
studiopetitdit kunstenaars kunst 3d schilderijen interieurblog interieur blog zwart wit en hout arja van garderen


 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl