Onze stoere beton muur!!

maandag 17 april 2017

 
Beton! Ik ben er gek op!
Toen we 2 jaar geleden onze keuken uitzochten wilde ik heel graag een aanrechtblad van beton maar dat werd toen afgeraden, super jammer want beton vind ik zo gaaf!
Maar als je iets graag wilt komt het vaak toch op een andere manier dan je verwacht had dit keer dus ook...lees snel verder...
Het aanrechtblad van beton werd afgeraden oa omdat het niet praktisch zou zijn zo kan je er geen hete pannen op zetten en moet je hem om de zoveel tijd impregneren dus maar niet gedaan.
Maar beton bleef me inspireren dus besloot ik op een zondagmiddag in de hangmat haha om een stukje behang los te halen om te kijken wat er onder had, en ja hoor stoer beton!
Een stoere betonmuur kwam er tevoorschijn maar het behang moest er eerst helemaal vanaf en toen kwam deel 2 heel veel behanglijm resten verwijderen.
Echt een rotwerk!
Gelukkig kreeg ik van een lieve volger op Instagram een super tip om de behanglijm resten te verwijderen met een huis tuin en keuken middeltje, namelijk met groene zeep!
Groene zeep oplossen in heel heet water en dit op de muur te "smeren" even in laten trekken en met een krabber de lijm er vanaf krabben. 
Ik probeerde dit eerst met een spons haha maar daar krijg je me toch een bende van!
Op een helder moment besloot ik een spuitfles te pakken en hier heel heet water in te doen met groene zeep werkte veel beter.
De lijm lost na een tijdje op!
Top!!
Oh man wat kan je toch blij worden van dit soort tips :).
Toen ik een voorproefje deelde op Instagram werd er zo leuk op gereageerd ik kreeg veel vragen hoe ik de betonmuur zo had gekregen.
Nou heel simpel eerst  het behang er vanaf, toen begon ik met de behanglijm resten verwijderen (zie tip hierboven), ik heb de hele muur helemaal schoongemaakt om vervolgens wit kwast (blokkwast) erbij te pakken om een deel van de muur te witten (gewoon over de rauwe muur heen) omdat ik dit effect mooier vond in onze woonkamer een hele wand vond ik teveel beton en zou het donker maken iets waar ik persoonlijk niet van hou.
Eenmaal wit heb ik hier en daar nog wat plekken opgeschuurd met de roterende schuurmachine, schuurpapier korrel 40.
Iedereen kan dit maar je moet wel het resultaat in gedachten houden want het is me toch een rotwerk haha ;).
Eerlijk is eerlijk ik heb zelf tussendoor al naar betonlook behang gezocht haha maar ben nu heel blij dat ik dat niet heb besteld want er gaat niks boven echt beton.
Mocht je vragen hebben stel ze gerust onder in de reacties.
Ik mix het rauwe stoere beton wel met (zachte) natuurlijke materialen zoals wol, schapenvachtjes, glas, linnen en een vijg in een wasbare paperbag enz. die contrast vind ik heel mooi.Onze tv hoek lekker knus zo toch?

Ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je ervan vind laat je het weten?
Vind ik super leuk om te lezen.
En leuk dat je even kwam buurten!
Fijne week!
Liefs Arja

 
Copyright © 2023 - Arja van Garderen fotografie en styling | eigenaar: www.zwartwitenhout.nl