Kurk op de muur + klushuis project gang #1

donderdag 29 juni 2017

Vandaag laat ik jullie onze gang zien waar we aan begonnen zijn maar voordat ik het eindresultaat 
show dacht ik laat ik jullie meenemen in dit proces!
Leuk toch?
Ik vertel je onze plannen en neem je mee in een aantal blogs dit had ik eerder willen doen met de inmiddels vernieuwde badkamer, keuken, carport/schuur en zolder/slaapkamers maar vind dit wel een leuk project omdat ik veel zelf ga doen al het andere heeft Alfred gedaan soms alleen, soms met nog wat handige Harrie's.
Maar dit is mijn project :).
Lees je verder?
 Onze gang is ongeveer 4,5 meter lang en een kleine 2 meter breed.
We hebben hem met oog op de uitbouw een stuk vergroot er is zeker 2 meter bij gekomen.
Super blij mee, ik vind de gang het visitekaartje van je huis, bij ons nog lang niet hahah maar dat komt zeker. Het zijn zeker geen Insta perfect plaatje maar he wel real life van trotse klushuis bewoners ;).
Je kunt alles maken zoals jij wilt.
En het begin is gemaakt.
We hebben de vloer doorgelegd (oogt ruimtelijker) van de woonkamer naar de gang en de wanden zijn gestuct.
Verder moet alles nog gewit worden, komen nieuwe (paneel) deuren naar de wc en de gangkast en er komt een houten schuifdeur voor de trap.
De trap zelf ga net als de trap naar zolder opknappen en we gaan de trap "open" maken door de planken aan de achterkant te demonteren hierdoor krijg je meer licht inval in onder de trap waar we schuifdeuren voor maken zodat je er nog wat achter kan zetten.
En nog een voordeel minder schuren ;).
Dus ik ga volgende week beginnen met de trapbekleding eraf halen, schuren (eeuwig schuren haha) en witten.
Zie ik wel tegenop maar het word er zoveel mooier op!
Ik heb alvast 1 traptrede verlost van lelijk trapbekleding haha nu de rest nog.
De trap ga ik volgende week schuren en witten, en de stootborden gaan weg zodat de trap open word, en er komt een houten schuifdeur voor. Ook ga ik een nieuwe rol kurk bestellen (waarom lees hieronder het verhaal) zodat de hele muur bekleed is met kruk. Kan niet wachten tot het af is!
Laatst bestelde ik (8 mm dik) wandkurk via www.kurk24.nl (https://www.kurk24.nl/c-3337543/kurk-op-rol-prikwandkurk/) ideaal werd snel en goed verpakt geleverd.
Kurk24 levert kurk op maat in diverse soorten, alles wat met kurk te maken heeft hebben ze.
Aanrader!
Had het al heel lang in mijn hoofd om een wand te beplakken met kurk als prikbordwand.
Alleen is er iets tussen gekomen er kwam een vrouw via Marktplaats een kist ophalen nog geen 5 sec. binnen rende haar zoontje direct naar de rol toe en ging er lekker op zitten haha man man zal je net hebben dacht ik en nam het kind niks kwalijk.
Vond het alleen heel jammer dat zijn moeder er NIKS van zei ook niet naar haar zoontje en voelde zich ook niet verantwoordelijk voor het hele gebeuren.
Maar goed dat verhaal krijgt nog een staartje.
Verder naar positieve berichten :).
Gelukkig had ik nog 1 rol kurk liggen had ik mazzel dat het uit 2 delen bestaat.
Heb er alvast 1 rol opgeplakt met bouwtape die Alfred nog in de schuur had liggen houd 5 kilo per strook handig want kurk weegt nog best wel wat.
Kijk wel uit met uitrollen als je hem op de muur plakt kurk kan snel scheuren.
Ohh vind het zo gaaf staan de kurk is warm van kleur en matcht heel goed met onze licht grijze muur en de plint heb ik er even tegenaan gezet want ook in de gang komen hoge plinten ;).
Hou ik van plinten maken het af.
Bestel nog een nieuwe rol om ook onder de trap te kunnen beplakken en een randje naast strook 1 zodat de muur 1 kurk/prikbord is.

 Niet alleen kurk op de wand maar ook in de zool van mijn Maruti slippers ;) i love it!
De gestucte wanden en het plafond moeten nog gewit worden.
En hoge plinten tegen de muur.
In de lengte wil ik een lange kapstok maken met een zwarte lambrisering kan prima omdat de ruimte wel wat warmte kan gebruiken vooral ook met de lichte vloer.

Ben benieuwd wat je van mijn plannen vind of je de blogreeks van het opknappen van de gang leuk lijkt, en of je misschien nog ideeën hebt.
Tot snel!
X Arja
 
Copyright © 2020 | www.zwartwitenhout.nl