Een kijkje onder onze overkapping!

woensdag 16 maart 2016

Ohh...wat een heerlijk weertje he!?
Toen de zon weer terug kwam greep ik mijn kans om wat zomerse foto's te maken!
Vandaag deel ik het resultaat met jullie, je ziet een stukje van onze tuin (ons zitje onder de stalen overkapping met glas en rietmatten) inclusief een aantal toffe Kwantum items die nu te koop zijn!
Ik ben zelf gek op dit soort blogs omdat je het gevoel hebt dat je bij iemand op visite bent, daarom is zijn ook een van mijn favoriete blogs om te maken!
Ik hoop dat jij er net zo blij van word als ik, en voel je welkom...

Wat kan je toch genieten van je tuin he?!
Het is echt een tweede woonkamer voor ons sinds we de stalen overkapping hebben geplaats.
Wij hebben een tuin van ongeveer 25 meter diep (dit was ook een van de redenen waarom we vielen op ons klushuis)...een heerlijker ruime tuin waar je veel mee kan maar wat ook wel leuk is om op te delen in verschillende hoeken, we kwamen al gauw op het idee om een overkapping te plaatsen aan het eind van de tuin waar al een tuinhuis stond toen we er kwamen wonen.
Het tuinhuis en de schuttingen aan de achterkant heeft mijn schoonvader helemaal zwart geverft waardoor je nog meer diepte gevoel krijgt, en de bamboe komt hierdoor nog beter tot zijn recht.
Heerlijk dat geruis van de bamboe als je op de loungebank zit.
De overkapping breekt de boel, anders is het vanuit huis helemaal zo'n lang stuk waar gelukkig wel een stuk bestrating en een groot grasveld tussen ligt.
We hebben de overkapping aan 2 kanten dicht gemaakt, hij heeft een glazen dak zodat je nog wel van de zon kunt genieten, verder is hij gemaakt van (zwart) staal lekker stoer.
Vinden jullie het leuk als ik hier foto's van maak?
Verder hebben we er een houtkachel onder gezet (favoriete hobby van Alfred haha...fikkiestoken is toch echt een mannending he!?) waardoor we nog langer buiten kunnen blijven zitten.
Gisteravond heeft Alfred een windscherm geplaatst van transparant (zeil)doek wat je dicht kunt draaien, hierdoor blijft de warmte lekker hangen, zo fijn!
We hebben zeker tot half 10 s'avonds buiten gezeten...wij zijn allebei verliefd op het buitenleven.
 Zodra het maar even kan zitten we lekker buiten ;).
 
Ik heb voor de styling van deze blogpost gebruik gemaakt van Kwantum items, die nu te koop zijn in de winkels en/of webshop.
Zoals het lichtsnoer (prikkabel) boven de loungebank, wat s'avonds genoeg licht geeft om de nieuwste VT-Wonen te kunnen lezen ;).
En het staat zo gezellig!
Ideaal dat alles lekker droog blijft door een overkapping, zo hoef ik niet steeds alles weer naar binnen te halen, anders zou ik het vloerkleed niet hebben neergelegd ik ken mezelf daarvoor te goed die zou na een week of 2 al vies en nat zijn ;).
Het vloerkleed Sigel van Kwantum gebruik ik als vloerkleed voor buiten maar is eigenlijk voor binnen.
Verder heb ik alles wat je op de foto's ziet onder elkaar gezet incl. de prijzen, deze vind je onderaan de blog.
 
Mixen en matchen van materialen en stylen is zo leuk om te doen, zoals een industrieel krukje (van Happy Vintage) in combinatie met het "oosters" Sigel vloerkleed van Kwantum.
Maar ook de potjes waar de cactussen in zitten (van de kringloop) zijn net iets anders van vorm en structuur waardoor je een speelser geheel krijgt wel zo leuk omdat ze allemaal wit zijn anders word het gauw saai vind ik.
Echt een tip om eens de kringloop in te lopen, daar vind je vaak de mooiste (bloem)potten!
Deze 3 potjes kosten me maar 1 euro samen, daar hoef je het niet voor te laten, toch?
 
  

 


Kwantum:
Vloerkleed Sigel kan zowel binnen als buiten en is 80 cm breed en 150 cm lang € 25,00
Lichtsnoer (prikkabel) voor binnen en buiten rubber (spatwaterdicht) lengte 5.75 meter € 35,00
Cactus kussen € 8,00
Loungeset is ook van Kwantum, collectie van een aantal jaar geleden

Andere items:
Legerkrukje: Happy Vintage
Boomstam krukje: Eijerkamp

Ben heel erg benieuwd wat je van dit hoekje vind, en of je meer van onze tuin zou willen zien.
Laat je het even weten?
Zonnige groetjes, Arja
 
Design by Studio Mommy (© Copyright 2015)