Recept: romige spaghetti met roodlof, bosui en walnoten

woensdag 9 april 2014

Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke (e-nummer vrij) recept klaarmaakt?
Ook vertel ik jullie meer over mijn nieuwe keukenhulpje van Rosti Mepal!
Lees snel verder...



Dit is mijn nieuwe vriend in de keuken!
Ik zocht al een tijdje naar een goede knoflooksnijder maar dan wel een die de knoflook niet plat drukt maar in kleine stukjes verdeeld.
Nou die heb ik gevonden hoor, via de webshop van Rosti Mepal!
Je legt een stukje knoflook op het rooster en met de "stamper" die je er in schuift, druk je de knoflook door het rooster hierdoor krijg je perfect "gesneden" stukjes knoflook! 
Koken is leuk, maar dit soort hulpjes maken het nog net iets leuker ;).
Via de webshop van Rosti Mepal kan je hem heel makkelijk bestellen en de levering is lekker snel!
Ik zag dat er nog meer bloggers over Rosti Mepal zijn gaan schrijven en dat is niet voor niets, Rosti Mepal heeft haar servies-collectie vernieuwd en ben helemaal weg van het design!
Lekker strak en tijdloos!
Nieuwsgierig geworden? 
Ben je benieuwd naar het servies van Rosti Mepal? 
Neem dan eens een kijkje in de shop: https://www.rostimepalshop.nl/servies.html
En mocht je geinteresseerd zijn in de knoflooksnijder van Rosti Mepal?
Klik dan hier: https://www.rostimepalshop.nl/bereiden/knoflooksnijder.html
Hieronder heb ik wat foto's geplaatst van de knoflooksnijder...het recept + boodschappenlijstje vind je onderaan :).






Boodschappenlijstje voor 2 personen:
Knoflook (teen) 1
Sjalot 1
Roodlof (g) 400 
Bosui 3 
Citroen ½ 
Bieslook (sprieten) 8 
Spaghetti integrale (g) 180 
Room (ml) 100 
Walnoten (g) 30
Olijfolie (el) 2 
Honing (el) 1 
Peper & zout naar smaak
Benodigdheden:
Pan met deksel • wok of hapjespan
Voedingswaarden:
Per portie circa: 687 kcal • 19 g eiwit • 80 g koolhydraten •
30 g vet (7 g verzadigd, 23 g onverzadigd) • 11 g vezels
Bereidingstijd:
20 - 25 minuten

Het recept:
1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor
de spaghetti integrale.
2. Pel de knoflook en sjalot en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook
eventueel een pers. Snijd de roodlof doormidden, verwijder de
harde kern en snijd klein. Was de bosui, verwijder de onderste
en bovenste cm en snijd in fijne ringen. Was de citroen en rasp
de schil met een fijne rasp. Snijd de citroen doormidden en pers
het sap uit. Spoel de bieslook af en snijd fijn.
3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot
2 minuten.
4. Kook de spaghetti integrale in de pan met deksel, afgedekt,
9 minuten. Giet daarna af.
5. Voeg de knoflook en roodlof bij de sjalot en bak 5 minuten.
Voeg indien nodig een scheutje water toe om aanbranden te
voorkomen en breng op smaak met peper en zout. Voeg de
honing, een ½ tl citroenrasp en een ½ el citroensap per persoon
toe en schep goed door. Voeg de bosui en kookroom toe en
bak 3 minuten.
6. Hak ondertussen de walnoten grof.
7. Schep de spaghetti integrale en de helft van de bieslook door
de saus, breng verder op smaak met peper en zout en verhit
nog 1 minuut.
8. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de
walnoten en achtergehouden bieslook.

Eetsmakelijk!!
X Arja

13 opmerkingen:

  1. MMMMM
    ziet er lekker uit

    groetjes Jilly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh...wat lekker! Krijg spontaan weer trek :-) Ga ik onthouden!

    Liefs, Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw lekker! Waar heb jij leren foto's maken? Ik vind ze altijd zo mooi licht/wit en ik ben mij wat aan het oriƫnteren... Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmm... Lijkt me heerlijk! En wat een mooie foto's Arja :-)
    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige fotoos maak je toch! Het ziet er ook zo lekker uit, ik ga dit vanavond eens uitproberen (hoewel we eigenlijk geen koolhydraten eten, maar dit kan ik niet weerstaan :)) En de knoflookpers, ik wil niets anders meer. Snijden is altijd beter dan persen en schoonmaken geen probleem.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke blog heb je! Via via hier terecht gekomen en ik ga je volgen! Heerlijk recept ook lijkt me, die gaat op het 'to do' lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wat een lekker receptje. Bedankt voor het delen. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt lekker! Mooie foto's ook.

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oehh lekker ga ik zeker is maken Gr. Nicole ik las dit recept nu pas bij je haha

    BeantwoordenVerwijderen

 
Design by Studio Mommy (© Copyright 2015)