DIY: leren handgreepjes!

woensdag 16 april 2014

Allereerst bedankt voor al jullie lieve reacties op onze nieuwe bank! :)
Super leuk om te lezen!
Ik heb de smaak te pakken dus ook het kastje naast de bank moest er ook aan geloven, die mocht nog wel wat stoerder vond ik ;).
Zo gezegd zo gedaan!
Ik had nog wat cognac leer over (vorige jaar gewonnen bij Confetti lab, de super leuke creatieve en inspirerende blog van Liza).
Klik op haar naam om eens een kijkje te nemen op haar gezellige blog!
Dat kwam goed uit want ik had al een tijdje het idee om deze handgreepjes zelf te maken ook omdat ik ze bij o.a. Nu Interieur nog aardig aan de prijs vond vooral als je je keukenkastjes gaat aanpakken.
En zeg nou zelf iets zelfmaken is toch veel leuker, goed voor jezelf én je portemonnee! :)
Klik op "meer lezen" voor meer foto's en lees hoe ik ze gemaakt heb...

Wat een verschil hé?


Je hebt nodig:
* een stuk leer (die je in reepjes knipt)
* een stoere schroef (bijvoorbeeld de deurknopjes van de Xenos)
* schaar 
* en een perforator (voor leer)

Ben benieuwd of ik jullie op een idee heb gebracht, ik zou het heel leuk vinden als je ze ook gaat maken, laat je het even weten?
X Arja

26 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk Arja! Lekker stoer. Bedankt voor deze DIY tip, ik ben onze keuken meer dan zat, maar hij is nog te goed voor een nieuwe keuken dus ik wou hem al oppimpen met leren handvaten, maar net zoals jij vond ik ze in de webshops ook veel te duur. Helemaal als je bedenkt dat ik een stuk of 10-12 nodig heb ;-). Ik ga dit ook eens proberen, als het me lukt, zal ik zeker een foto maken voor op mijn blog met daarin een vermelding naar jou!
  Weet je toevallig waar ik de leren bandjes kan bestellen?
  Lieve groet,
  Henny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh super leuk!!
   Ben benieuwd :)
   Ik heb zelf uit een stuk leer reepjes geknipt zegmaar..maar misschien kan je ze wel online kopen via een hobbywebshop zelf knippen is misschien wel een idee dan kan je zelf bepalen hoe breed je ze wilt hebben.
   Scheeld een hoop geld :).
   X Arja

   Verwijderen
  2. dat is inderdaad waar, bedankt voor de tips!
   Ik hoop dat het gaat lukken en word zoals ik nu als steeds voor ogen heb haha.

   Verwijderen
 2. Toevallig las ik het net als DIY in de nieuwste 101 woonideeen. Daar staat bij als tip dat je die leren stroken kunt bestellen bij kraalenhobby.nl of boomsma.nl. Ik vind het een mooi effect hoor, denk dat er hier ook een paar hadngreepjes aan moeten geloven haha! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh dat is helemaal handig ;) hahah bedankt Pascale!
   Het is super makkelijk maar geeft zo'n stoer effect! :)
   X Arja

   Verwijderen
  2. Je kunt ze ook maken van een paar laarzen welke je niet meer draagt :)
   -x- Kirsten

   Verwijderen
 3. Super leuk, Aria! Dit is veel leuker, zelfgemaakt, staat goed. Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, WAUW!! Súper gaaf. Ik zou haast naar iets gaan zoeken waar ik dit bij kan gaan doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi ! En zelfgemaakt is altijd véél leuker dan zelfgekocht ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel stoer gedaan!! Staat ontzettend gaaf!
  Ik wil ze ook voor onze keuken, heb er 10 nodig...eens kijken of het mij ook zelf lukt :-)

  Fijne avond alvast
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi effect zo met die stoere leren handvat, ik zag laatst een post voorbij komen met wit gehaakte pannenlappen met leren ophanglusjes dus ik denk dat ik dat snel ga proberen want ben sinds kort aan het haken :-) en trouwens je bank is echt gaaf!! Fijne avond gr. Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel gaaf idee!
  Je moet er maar op komen om van een stukje leer zulke mooie handvatten te maken.
  Lieve groet, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg mooi zeg! Deze gaat zeker op mijn to-do lijst:-) liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Supergaaf, jij doet het gewoon! Ik ben al weet ik veel hoelang van plan en jij doet! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg gaaf gedaan Arja! Prachtig effect, lekker stoer inderdaad :-)
  Zo heb je ineens een heel ander huis!
  Geniet ervan en alvast fijne paasdagen gewenst! Xx Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow! Ziet er heel stoer uit. Je kast krijgt meteen een hele andere uitstraling!
  Fijn paasweekend! Liefs, Clarieke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel, heel, heel tof!!! Geweldig geheel zo!

  Liefs, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een enorm leuk idee!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gaaf idee en wat is je kast daar stoer door geworden,
  Groetjes Nicole en fijne paas dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk idee, ik heb dit ook voor 2 lader onder het bed gemaakt maar van een oud paar laarzen welke ik toch niet mee aan deed :). Zo ook 2 mooie leren mandjes hiervan gemaakt.
  Liefs Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vet gaaf Arja. Ik ga ze in de caravan gebruiken op de klepkastjes. ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zoek leren handgrepen voor mijn nieuwe lundiakast. Ik ga ze mooi zelf maken. Wat een gaaf idee. Dank je wel. Volgens mij ligt er beneden in mijn kelder nog een oude tas. Die gaat nu een nieuw leven leiden.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Design by Studio Mommy (© Copyright 2015)