Helppppp!!!

donderdag 18 april 2013

Ik heb even jullie raad nodig!

Afgelopen weekend heb ik een mooie tak gekocht met groene bloem-bollen (om het zo maar te zeggen) eraan, heb vervolgens de tak in het water gezet (waarvan ik me nu afvraag of dit wel zo handig was haha) maar nu hangen de bloemen slap naar beneden....:(.
Weet iemand of deze takken wel of geen water nodig hebben?
Ik heb hem voor de zekerheid er even uit gehaald....ik heb zo'n idee dat ik iets verkeerd doe want na een paar dagen zal hij vast niet uitgebloeid zijn, toch ;)?      
De onderstaande foto's zijn afgelopen zaterdag gemaakt toen hingen ze nog niet ;).
Ik ben echt zo'n kluns met bloemen en planten ben blij dat mijn olijfboompje nog leeft ;) dat is een wonder haha.
Alvast bedankt voor het meedenken! ♥

16 opmerkingen:

 1. Water hebben ze zeker nodig.Gewoon nogmaals schuin afsnijden en weer in de vaas .De sneeuwbal hangt altijd wel ergn snel hoor ,zelfs aan de struik in de tuin.Succes
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer! Ik heb helaas geen tip voor je...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi arja, dat gebeurde bij mij ook wel. Van mijn man krijg ik nog wel eens een roos, die ging dan snel slap hangen en dan kon ik hem weg doen. Tot ik erachter kwam dat het door bacterieen kwam. Soms helpt bloemenvoeding of een miniem druppeltje chloor. Maar tegenwoordig doe ik mijn vazen toch maar in de vaatwasser. Met een schone vaas heb ik met de rozen hier geen last meer van. Misschien heb je nog wat aan de volgende websites en kun je ze nog redden.

  www.mooiwatbloemendoen.nl/alles-over-bloemen/bloemenvinder/faq/21
  www.bloemenbureauholland.nl/productinformatie/FlowerCatalogue/Detail/Viburnum

  Lieve groet Roelie, de hortensatuin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Roelie voor je tips en links ik ga gelijk even kijken :) Liefs Arja

   Verwijderen
 4. Haha, daar ken ik ook helemaal niks van! De tips hierboven lijken best handig. Succes ermee. :) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn sneeuwballen, die hangen heel snel slap. Ik werk in een bloemenwinkel en zelfs als ze vers van de veiling komen heb je dat al wel eens. Licht dus niet aan het water of aan bacterien, zo zijn die bloemen. Ze hangen gewoon heel snel.

  liefs,
  idwerd
  invisiblecreations.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja hoor, dit zijn sneeuwballen en die moeten wel op water. Alles wat groen is en bloeit moet in het water. Maar dan hangen ze wel heel snel slap. Jammer, maar dat heb je weleens. Vind hem toch best mooi hoor. Wij hebben em hier in de tuin staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt allemaal voor de tips, super! Liefs Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is een viburnum of sneeuwbal en ook nog wel eens een gelderse roos genoemd. Het is een struik waar de bloemen ook enigszins hangen.
  Ik heb er ook net een op de vaas gehad, zij heeft een week gestaan en ging toen hangen. Ik doe bij een lange tak altijd wel wat meer water in de vaas zodat de stengel voldoende kan opzuigen.
  Een zo'n tak op de vaas is heel decoratief, ik heb er tenminste van genoten. En jouw foto's spreken ook boekdelen.
  Zorg altijd wel dat je vazen/flesjes of wat je ook voor bloemen gebruikt, goed schoon is.
  En soms heb je ook gewoon pech met een bloem.
  Succes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerry,
   Nooit geweten dat hij ook wel Gelderse roos wordt genoemd!
   Ja ze zijn super, en 1 tak doet al wonderen het staat zo zomers/fris!
   Bedankt voor je reactie.

   Liefs Arja

   Verwijderen
 9. Hoi Anja,

  Het is idd. een sneeuwbol... die is moeilijk rechtop te houden....maar.... goed warm water in de vaas... de onderkant van de stengel een beetje pletten en dan een schepje suiker erbij...dan komt het goed!

  Fijn weekend!
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tip, Sandra!!
   Ik ga er meteen een schepje suiker bij doen en de onderkant pletten daar zal hij van opknappen ;).

   Liefs Arja

   Verwijderen
 10. ik had ze in mijn voortuin staan maar heb ze van het weekend er toch uitgetrokken. Ze zijn prachtig maar zo kwetsbaar. na een regenbui hangen ze al doordat ze zwaar worden door de het water. jammer want ze zijn prachtig. je schreef op mijn log dat je bij de schalm in haarlem kwam, wat grappig die ken ik wel ja. Hoewel ik daar eigenlijk nooit kom omdat het er echt vies en armoedig is. de 2 vestigingen in haarlem gaan binnenkort ook dicht vanwege grote tegenvallende resultaten. heb je in haarlem gewoond? ik woon er vlakbij, ik vind het een erg leuke gezellige stad. pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze zijn zeker prachtig! Klopt toen ik nog in Haarlem woonde (4 jaar geleden) was "de Schalm" nog een leuke kringloop en best netjes, misschien dat het de laatste jaren verslechterd is...zonde!
   Ze zaten op een mooie plek grote winkel ook.
   Ik las net over een faillissement inderdaad, jeetje ik dacht dat het wel goed liep eigenlijk!
   Ik heb inderdaad in Haarlem gewoond in de wijk tegenover het ziekenhuis Kennemer Gasthuis (delftwijk heette het geloof ik het is alweer 4 jaar geleden haha). Het was een heerlijke stad met een mooi plein waar je gezellige kroegjes hebt en leuke winkeltjes (vooral de zijstraatjes met leuke gezellige winkeltjes, en s'avonds gingen we nog even naar het strand want daar ben je zo!
   Die tijd had ik niet willen missen ;).
   Naast de Plus (Marsmanplein/Rijkstraatweg) zat volgens mij ook een klein kringloopwinkeltje, zit die er nog?
   Oohh,...ik ga nog even wegdromen van die mooie tijden wandelend op het strand :)

   X Arja

   Verwijderen
  2. Trouwens, ben je wel eens bij de kringloop in Naarden geweest dat is echt een aanrader!
   X Arja

   Verwijderen
  3. Delftwijk, dat is Haarlem Noord! Ja lekker dichtbij het strand, wij gaan in de zomer er vaak naar toe, heerlijk. Ik kom zelf weinig in Noord dus weet niet of die er nog zit, De Schalm heeft veel concurrentie gekregen van The Vintage Shop waar ik vaak kom, en een Dorcas Kringloop. In Naarden ben ik nooit geweest maar als ik daar in de buurt ben zal ik eens langsgaan. bedankt voor de tip! Liefs Pascale

   Verwijderen

 
Design by Studio Mommy (© Copyright 2015)